Yksinkertaisimmillaan virtuaalisuus on sitä, että tapahtuman sisältö on katsottavissa ja koettavissa missä tahansa ja keskusteluun voi osallistua paikan päällä tai valtameren takana. Haluttaessa koko tapahtuma voidaan rakentaa virtuaaliseen ympäristöön.
Esimerkkejä virtuaalisista mahdollisuuksista

Striimaukset
Striimauksen avulla on mahdollista jakaa sisältöä niille, jotka eivät pääse paikalle tapahtumaan. Sisältö on näin katsottavissa ja koettavissa missä tahansa.
Keskustelualustat
Keskustelualustat mahdollistavat kommentoinnin, äänestämisen ja sosiaalisen median yhdistämisen tapahtumaan. Keskusteluun voivat osallistua sekä paikan päällä fyysisessä tapahtumassa mukana olevat että toisella puolella Suomea tai valtameren takana etänä osallistuvat.
Virtuaalinen konferenssi tai messutapahtuma
Konferenssi tai messutapahtuma voidaan luoda kokonaan tai osittain virtuaalisesti. Virtuaaliselle alustalle voidaan rakentaa esimerkiksi pääsali, erilaisia keskustelu- ja workshop -tiloja, kohtaamispaikkoja sekä messuosastoja.
Verkostoituminen
Sovellukset mahdollistavat verkostoitumisen ja sopivien kontaktien löytymisen sekä fyysisessä että virtuaalisessa tapahtumapaikassa – ennen tapahtumaa, sen aikana ja jälkeen.
Virtuaalitapahtuma
Tapahtumalle on mahdollista luoda kokonaan oma virtuaalinen maailma. Tämä voidaan tehdä lavastetussa studiossa tai virtuaalisessa 3D-maailmassa, jossa osallistujat liikkuvat hahmoina.
Pelillistäminen
Tapahtumaa varten räätälöityjä, aktivoivia tai vaikkapa ryhmätyötä ohjaavia pelejä voidaan liittää osaksi tapahtumaa. Niitä voidaan pelata yksin tai ryhmässä, tapahtumapaikalla tai etänä.