Tampereen Saunapäivä

 

 

Tampereen Saunapäivä

Ylen Saunapäivä-kampanja huipentuu lauantaina 27.7.2019 vietettävään valtakunnalliseen Saunapäivään, jolloin koko Suomi saunoo yhdessä! Päivän päätapahtuma järjestetään Tampereella Ratinanniemen festivaalipuistossa klo 14-22.30.

Tapahtuma on kaikille avoin ja sinne on ilmainen sisäänpääsy.

Saunapäivä tuo idyllisen suomalaisen mökkitunnelman keskelle kaupunkia. Ratinanniemi täyttyy toinen toistaan upeammista saunoista, jonne kuka tahansa on tervetullut saunomaan. Tunnelmaa luovat musiikki, pihapelit, terassit ja tietenkin hyvä ruoka.

Liity myös Facebook-tapahtumaan!

 

Ohjeita saunojille

Mikäli haluat saunoa tapahtumassa, ovat oma pyyhe ja uimapuku tarpeellisia. Lipokkailla on kätevä kulkea saunasta toiseen ja vaihtovaatteet voi jättää narikkaan.

Saunomisen lomassa voi pelata perinteisiä pihapelejä, rentoutua paljussa tai istahtaa nauttimaan kesäisestä tunnelmasta. Anniskelualueella voi korkata Nordic Breweryn tapahtumaa varten paneman Koivu-oluen. Oman vesipullon voi täyttää vesipisteellä ja nälän yllättäessä herkullista kesäruokaa ostaa alueen ruokamyyjiltä.

Yle1 kuvaa tapahtumassa suoraa lähetystä klo 19.30 alkaen.

Saapuminen
Tapahtuma järjestetään Tampereen keskustassa Ratinanniemen festivaalipuistossa, osoitteessa Laukonpolku, 33100 Tampere.

Suosittelemme saapumaan alueelle kävellen, polkupyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä. Lähimmät pysäköintialueet ovat suvannon toisella puolella Nalkalassa. Lisätietoa kadunvarsipysäköinnistä. Myös Ratinan kauppakeskuksen ja Koskikeskuksen pysäköintihallit ovat lähellä. Lisätietoa P-Ratinasta ja P-Koskikeskuksesta.

Nysse tarjoaa Saunapäivän kunniaksi saunatakkiin sonnustautuneille matkustajille ilmaisen kyydin 27.7. (Ei koske yöliikennettä)
 

Saunahaaste

Tampereen Saunapäivä yhdessä Kaupunkilehti Tamperelaisen kanssa haastaa paikalliset yritykset, yhdistykset ja yhteisöt mukaan osallistumaan Saunapäivään!  Haasteen muoto on vapaa, ja jokainen yritys tai yhteisö tietääkin parhaiten, miten mukaan lähteneet palkitsee.

Ensimmäisten joukossa mukaan lähti Tampereen suurin vuokranantaja VTS-Kodit, joka haastaa mukaan 17 000 asukastaan ja henkilökuntansa. VTS lupaa, että kaikki Ratinanniemen tapahtumassa itsestään kuvan kylpytakissa tai pyyhkeessä Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin hashtageilla #saunapäivä ja #saunahaaste laittaneet asukkaat saavat ilmaisen lipun Tampereen maauimalaan.

Mukaan lähtevät yritykset, yhdistykset ja yhteisöt voivat käydä ilmoittamassa haasteesta Tamperelaisen sosiaalisen median kanavien kautta (Facebook: Tamperelainen, Twitter: @TampereUutiset tai Instagram: @tamperelainenofficial) liittämällä siihen hashtagin #saunahaaste.

Lisätietoja Saunahaasteesta: Saara Saarteinen, 0408016222
Saunahaasteen ovat ottaneet vastaan jo VTS-kodit, Tampere-talo ja Tampereen kauppahalli!

Mukana Tampereen Saunapäivässä

Mukana olevien saunojen esittelyt löytyvät täältä!

Ravintolat:

Vinoteca Oy, Katukeittiö Leidi, Kauppahallin Kotiruoka Oy, Tom & Crill

Tapahtuman muut toimijat:

Susanna Nurminen design / Ateljeekatu osuuskunta, House of Simon & Ahjon Akka, Taikamylly, Minkamainen, Kuusade, Kirsin Työpaja Tmi, Lasipaja Sinisiipi ky, Mariel Design, Lasistudio Jan Torstensson Oy, Nunnun (Ateljeekatu Osk), Leppis Oy, Ilone, Sauna from Finland, Saunatrikoot, Höyry Löyly Oy, Mellis Oy, Kotipari Oy, STAC Products Oy Ltd, Saunaterapia M+M Avoin yhtiö, Euroopan kulttuuripääkaupunkihaku, Yle

Polttopuut tapahtumaan toimittaa KlapiTila


Tampereen Saunapäivän järjestää Events Tampere.

Tampere-talo Oy:n uudeksi liiketoimintapäälliköksi on valittu Katri Varjos. Hän vastaa keväällä perustetun tapahtumayksikön Events Tampereen johtamisesta. Varjos on työskennellyt median parissa lähes 20 vuotta, viimeksi faktatuotantojen johtajana tuotantoyhtiö Aito Mediassa.
Tervetuloa saunomaan ja viettämään kesäpäivää Tampereen Ratinanniemeen lauantaina 27.7.2019 Lue lisää yleisölle avoimesta ja maksuttomasta tapahtumasta. 
Yhdistys, yritys, seura tai yhteisö: Haluatko esitellä toimintaasi tuhansille ihmisille ja kutsua heidät harrastamaan ja viettämään hauskan päivän? Hae nyt mukaan 18.8. pidettävään Hämeenpuiston Puistofiestaan.
Tampereen Sorsapuistossa järjestetään 9.–10. elokuuta Puistokonsertti ja Muumimuseon Puutarhajuhla. Events Tampere on mukana tuottamassa molempia ilmaistapahtumia.