Events Tampere on Tampere-talon uusi tapahtumayksikkö

Tampere-talon perustaa uuden tapahtumayksikön ja ostaa kongressipalveluiden liiketoiminnan

Kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo Oy laajentaa liiketoimintaansa perustamalla tapahtumayksikkö Events Tampereen. Uusi yksikkö tuottaa yritys- ja kaupunkitapahtumia sekä kongressi- ja kokouspalveluita. Osana uuden liiketoiminnan perustamista Tampere-talo Oy on ostanut Tampereen Messut Oy:ltä kongressitoimisto Tavicon Oy:n liiketoiminnan. Events Tampere tuottaa tapahtumia sekä Tampere-talossa että talon ulkopuolella. Yksikkö aloittaa toimintansa 1. huhtikuuta 2019. Yksikön perustamisella Tampere-talo Oy haluaa vahvistaa asemaansa tapahtuma-alan kärjessä ja vastata asiakkaidensa tarpeisiin.

Events Tampere tuottaa tapahtumapalveluita yrityksille ja yhteisöille. Niitä ovat esimerkiksi erilaiset kaupunkitapahtumat, yritystapahtumat ja -juhlat, asiakastilaisuudet, seminaarit, näyttelyt, messut ja lanseeraukset. Yksikön kongressi- ja kokouspalveluista vastaa puolestaan Tavicon Oy:n liiketoiminnan ostossa siirtyvä neljän ammattilaisen kongressitiimi. Tekijät ovat erikoistuneet kansainvälisten ja kotimaisten kongressien, konferenssien, kokousten ja seminaarien järjestämiseen.

Ensimmäinen yleisölle maksuton kaupunkitapahtuma, jonka Events Tampere tuottaa, on Muumimuseon Puutarhajuhla elokuussa. Tapahtuman tuotanto siirtyy Events Tampereelle kaupungin matkailuyhtiö Visit Tampere Oy:ltä.

Digitaalisuus, uudet tapahtumakonseptit ja markkinoille tulevat erilaiset toimijat muuttavat tapahtuma-alaa nyt voimakkaasti. Samalla niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaiden ostokäyttäytyminen ja tarpeet ovat muuttuneet. Tapahtumayksikön perustaminen vastaa markkinamuutosten vaatimuksiin.

– Yritysasiakkaamme odottavat entistä kokonaisvaltaisempaa ja asioinnin helpottavaa palvelua. Asiakkaiden mieltymykset ja valinnat muuttuvat nopeasti. Tampere-talo Oy:n tavoitteena on jatkaa vahvaa kasvua ja siksi panostamme uuden liiketoiminnan aloittamiseen. Merkittävä tekijä tapahtumayksikön perustamiseen on myös Tampereen vahvan kasvun ja vetovoimaisuuden hyödyntäminen, sanoo Tampere-talon hallituksen puheenjohtaja Martti Silvennoinen.

Faktaa

Events Tampere
www.eventstampere.fi
– Tampere-talon uusi tapahtumayksikkö 1.4.2019 alkaen, seitsemän asiantuntijaa
– Toimipiste Tampere-talossa, mutta tuottaa tapahtumia ympäri Suomen

Tavicon
www.tavicon.fi
– Erikoistunut sekä kansainvälisten että kotimaisten tieteellisten kongressien, konferenssien, kokousten ja seminaarien järjestämiseen. Toimistolla 30 vuoden kokemus alalta.
– Liikevaihto vuonna 2018 oli noin 0,5 miljoonaa euroa.
– Tampere-talo Oy on ostanut liiketoiminnan Tampereen Messut Oy:ltä ja Tavicon-tiimi liittyy osaksi Events Tamperetta 1.4.2019 alkaen.

Tampere-talo Oy
www.tampere-talo.fi
– Vuoden 2018 liikevaihto 12,1 miljoonaa euroa, kokonaisliikevaihto ja muut tuotot yhteensä 18,9 miljoonaa. Liikevaihto on yli kaksinkertaistunut kuudessa vuodessa.
– Yli 600 000 kävijää ja yli tuhat tapahtumaa vuonna 2018. Talon toiminnan talousvaikutus alueellaan 47 miljoonaa euroa.
– Talossa toimivat lisäksi Tampere Filharmonia, à la carte ravintola Tuhto sekä maailman ainoa Muumimuseo.
– Talo on perustettu vuonna 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Lisää ajankohtaista

Tampere-talo Oy:n uudeksi liiketoimintapäälliköksi on valittu Katri Varjos. Hän vastaa keväällä perustetun tapahtumayksikön Events Tampereen johtamisesta. Varjos on työskennellyt median parissa lähes 20 vuotta, viimeksi faktatuotantojen johtajana tuotantoyhtiö Aito Mediassa.
Tervetuloa saunomaan ja viettämään kesäpäivää Tampereen Ratinanniemeen lauantaina 27.7.2019 Lue lisää yleisölle avoimesta ja maksuttomasta tapahtumasta. 
Yhdistys, yritys, seura tai yhteisö: Haluatko esitellä toimintaasi tuhansille ihmisille ja kutsua heidät harrastamaan ja viettämään hauskan päivän? Hae nyt mukaan 18.8. pidettävään Hämeenpuiston Puistofiestaan.
Tampereen Sorsapuistossa järjestetään 9.–10. elokuuta Puistokonsertti ja Muumimuseon Puutarhajuhla. Events Tampere on mukana tuottamassa molempia ilmaistapahtumia.